注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

        沉沦·狂乱

                 Lost

 
 
 

日志

 
 

今天的公车上  

2010-07-14 02:18:23|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

又是公车这个题目,于是我们又老土地谈‘让座’。

 

 

 

 

今天晚上又系去农讲所坐76A,因为那里是总站,而住在北边的人都唔少。

每次上车D人都要好似打仗甘争上车。大家都想争个位坐,唔洗企甘耐。

到我屋企就差不多一小时了,何况仲有不少住的比我还远的。

 

 

坐左几个站,听到前面有女人系度吵,抬头睇下咩事啦。

原来系位女士让位比个差不多有8个月身纪的姐姐。

结果个女士旁边个X婆,马上就让自己的小女儿坐上去。明明距自己之前就抱住个女坐系果位让座女士既旁边。

个女士就话距啦,距仲睬都唔睬人。旁边的人都骂她了,她仲理直气壮甘大声反驳,仲叫“你打啊。打我啊。在我女儿面前打我啊”仲话有帮自己个女买票,所以距应该坐。

大姐啊,个靓妹一睇就知道唔洗买票啦。而且宜家根本就唔系讲呢个问题。

 

 

后尾另一个阿姨出黎劝交,唔系个男人就真系打过去了,距仲将自己个位让比个孕妇。

大家闹到收尾既时候,我实在忍无可忍闹左距一句“呢D HI人,LAN出广州啦”

 

其实我系会讲粗口噶。

  评论这张
 
阅读(51)| 评论(20)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017